Hírek
2019. Október 28. 06:00, hétfő |
Életmód
Forrás: mti
A társadalom fele nem alkalmazkodik könnyen az óraátállításhoz
A társadalom fele nem alkalmazkodik könnyen az óraátállításhoz - mondta Pintér Ferenc meteogyógyász saját felmérésére hivatkozva az M1 csatorna vasárnap reggeli műsorában.
A szakember a Facebookon indította a szavazást, és a nagy többség arra szavazott, hogy az óraátállítást el kellene törölni. Abban megoszlottak a vélemények, hogy a nyári vagy a téli időszámításra kéne átállni - jegyezte meg.
Kitért arra is, hogy az elmúlt időszak rendkívül fontos lett volna arra, hogy az élővilág a kora őszi időjárásról átálljon a késő őszire. Ez most kimaradt, mert kánikulaközeli időjárás volt.
A következő napokban jelentős lehűlés következik. A nagy hőmérsékletváltozás miatt több lehet a baleset, megnövekedhet a stroke-os, infarktusos esetek száma is. Ezért a szívbetegekre, idősekre ajánlott fokozottan odafigyelni - mondta a meteogyógyász.
Vasárnap kezdődött a téli időszámítás, hajnali 3 órakor 2 órára kellett visszaállítani az órákat.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Május 02. 09:46, péntek | Életmód
Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
Három különböző méretben készítette el a következő egyházfő első ruháját Raniero Mancinelli római szabó.
2025. Május 01. 08:47, csütörtök | Életmód
Fudzsimoto Szu: A Zene Háza az egyik legfontosabb projektem
Fudzsimoto Szu (Sou Fujimoto) világhírű japán építész az Oszakai Világkiállításon tartott előadást, amelyben kiemelte: a Magyar Zene Háza az egyik legfontosabb projektje.
2025. Május 01. 08:36, csütörtök | Életmód
Visit Hungary: mintegy hétszázezren pihentek Magyarországon a tavaszi szünetben
Az áprilisi vakáció időszakában 664 ezer turista kereste fel a magyar tájakat, április 17-27. között a szálláshelyek 36 százalékkal több vendéget fogadtak a tavalyi tavaszi szünethez képest
2025. Április 30. 07:55, szerda | Életmód
Agrárminiszter: a házikert a magyar családok rejtett erőforrása
Meghatározó jelentőségű a házikerti termelés a jó minőségű és egészséges élelmiszer előállításában.