Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2023. December 26. 08:12, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Autókat mentettek a megáradt Rábából egy győri parkolóban

Autókat mentettek a megáradt Rábából egy győri parkolóban

Autókat mentettek a tűzoltók a megáradt Rábából Győrben, a Petőfi híd alatti parkoló területéről hétfő délután.

Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűzoltóknak a rendőrség kérésére négy autót kellett a víz alatt álló parkolóból kimenteni.

A folyó áradása miatt a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a cég honlapján is közzétett közleményben jelezte, hogy szombaton este lezárja a Petőfi híd alatti és melletti ingyenes parkolót, és kérte a még ott parkoló gépkocsik tulajdonosait, minél előbb hagyják el a területet.

Azonban néhány autós ennek nem tett eleget, ezért gépkocsijaikat a tűzoltóknak kellett kimenteni a parkolóból.

A szolgáltató jelezte: a parkolót az árhullám levonulását és a takarítási munkálatok elvégzését követően fogják ismét megnyitni.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Duna felső szakaszán elkezdődött az árhullám tetőzése, a vízszint már a Dunakanyarban és a fővárosban is látványosan emelkedik. Budapesten a Duna tetőzése szerdán napközben várható - írták.

A főpolgármesteri hivatal szombati közleménye szerint a Duna áradása miatt vasárnap nulla órától elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Karácsony Gergely főpolgármester, tilos parkolni a budai, valamint a pesti alsó rakpartokon.

Címkék: áradás, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket