Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. Április 28. 16:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Egymilliárd forint értékű hamis parfümöt találtak Nagykanizsán

Egymilliárd forint értékű hamis parfümöt találtak Nagykanizsán

Több mint egymilliárd forint értékű hamis parfümöt találtak Nagykanizsán egy Távol-Keletről érkező konténerben - tájékoztatta a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Joó Hilda közölte: egy elektronikai szállítmány elvámolását kérte egy magyar cég a nagykanizsai vámudvarban. A pénzügyőrök a bejelentett termékekből azonban feltűnően keveset találtak, ugyanakkor a konténer hátuljában lévő kartondobozokban különböző ismert márkájú, de hibás feliratú parfümök voltak.

Az előzetes szakértői vélemény szerint a mintegy 40 ezer üveg parfüm mindegyike hamisítvány, amelyeket a védjegytulajdonosok engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A több mint egymilliárd forint értékű szállítmányt a NAV lefoglalta.

A közlemény kitér arra is, hogy a hamisított termékek kiszűrése a piacról azért fontos, mert azok a gazdaság szereplőinek jelentős károkat okoznak, a vásárlóknak pedig egészségügyi kockázatot jelentenek.

Címkék: hamis, Nagykanizsa, parfüm

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné