Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. Július 27. 14:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Obama beszéde emelte az olajárat - rekordmagasságban az arany

Obama beszéde emelte az olajárat - rekordmagasságban az arany

Emelkedett az olaj ára Barack Obama beszédének hatására.

Az amerikai elnök figyelmeztetése szerint ez a patthelyzet a dollár jelentős gyengüléséhez és a nyersanyagok iránti kereslet- növekedéshez vezet. Az amerikai könnyűolaj már a 100 dolláros szintet súrolja, a Brent jegyzése 118 dollár környékén áll.

Közben az energiaügyi minisztérium jelentése valószínűleg az amerikai olajkészletek csökkenését fogja mutatni. Az elemzések szerint az előző heti 351,7 millió hordóhoz képest 1,75 millióval kevesebb hordó van raktáron, azonban a gázolaj tartalékok 125 ezer hordóval emelkedhetnek. Az amerikai patthelyzet a csődbemenés elkerülését illetően, valamint az európai helyzet tovább növelte az arany iránti keresletet. Az árfolyam tegnap csúcsot döntött 1621 dollárral, jelenleg 1617 dolláron állnak a jegyzések. A korlátozott aranykészletek mellett tovább nő a nemesfém iránti kereslet. Eközben több, mint 200 ezer dél-afrikai aranybányász csatlakozik a többi bányász sztrájkjához, miután a héten nem sikerült megegyezniük a fizetésről, a bányászok a fizetésük emelésének 14 százalékát követelik. A világ aranykészleteinek a 10 százaléka Dél-Afrikában van.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: arany

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:17, szombat | Külföld

Kiderült, miért történhetett meg a Trump elleni első merénylet

Kommunikációs hiányosságok miatt történhetett meg a Donald Trump elleni első merényletkísérlet a belső vizsgálat szerint.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.