Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Március 30. 14:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Orbán Viktor a helyzet tisztázását ígérte

Orbán Viktor a helyzet tisztázását ígérte

Orbán Viktor miniszterelnök a helyzet tisztázását ígérte Schmitt Pál ügyében, de ennél bővebbet nagyon nem mondott.

A miniszterelnök ma reggel a Magyar Rádióban azt közölte, Schmitt Pálra bízza a döntést azzal kapcsolatban, hogy lemond-e vagy továbbra is Magyarország köztársasági elnöke marad azt követően, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa tegnap elvette tőle a doktori címet. A miniszterelnök megismételte, hogy a köztársasági elnök személye szent és sérthetetlen.

A Semmelweis Egyetem szenátusa csütörtök este döntött arról, hogy visszavonja Schmitt Pál 1992-ben megszerzett kisdoktori címét. Orbán Viktor a Magyar Rádióban arról is beszélt, hogy a Fidesznek nincs az országtól elválasztható saját érdeke vagy sikere, a Fidesz akkor sikeres, ha az ország is az. Mint mondta, ezt gondolták akkor is, amikor megalakultak - ezt annak apropóján mondta a miniszterelnök, hogy huszonnégy évvel ezelőtt, 1988. március 30-án alakult meg a Fidesz.

A kecskeméti Mercedes-gyár megnyitása az utóbbi idők egyik legjelentősebb sikere Magyarországnak a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor a több nagy német cég vezérkarával folytatott tárgyalásaira kitérve azt mondta, ezek a vállalatok hosszú távra terveznek Magyarországgal. Szinte mindegyik világcéggel beszéltek további fejlesztésekről. Orbán Viktor szerint Magyarországnak nemcsak az autóiparban, hanem általában véve is termelési központtá kell válnia. A bajban lévő európai gazdaság egyetlen módon tud megújulni: akkor, ha versenyképessé válik a világ más részeivel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket