Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2018. Május 18. 12:25, péntek | Belföld
Forrás: mti

Öt új tévéfilm készülhet a médiatanács támogatásával

Öt új tévéfilm készülhet a médiatanács támogatásával

Öt alkotást - köztük két regényfeldolgozást és két történelmi filmet - támogat a médiatanács összesen 600 millió forinttal a televíziófilmek gyártását célzó Fehér György-pályázaton

- közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, Vitézy László Móricz Zsigmond Házasságtörés című kisregényét viszi filmre, amely a Trianon utáni Magyarországon élő kishivatalnok vívódásáról szól. Dombrovszky Linda Szabó Magda Pilátus című regényét dolgozza fel egy idős anya és a róla anyagilag gondoskodó, de rideg lánya történetéről.

A történelmi filmek közül az egyik A mayerlingi rejtély, amelyben Pajer Róbert rendező Habsburg Rudolf herceg 1889-es halálának titokzatos körülményeit járja körbe, a másik pedig A halálügyész, amelyben Novák Tamás az 1956-os események utáni megtorlás egyik kiemelt, győri perét állítja filmje középpontjába egy frissen végzett ügyész, Grátz Endre igaz történetén keresztül.

A közlemény szerint az ötödik film, Miklauzic Bence Nino bárkája című alkotása egy olyan vendéglőben játszódik majd, ahol megváltozott munkaképességű emberekkel együtt dolgozik egy simlis, de szerethető főnök.

Hozzátették, a filmeknek 2019. június 30-ig kell elkészülniük, a közmédia csatornái jövő év végéig mutatják majd be őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.