Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Július 26. 18:01, péntek | Belföld
Forrás: police.hu

Továbbra is keresik a Hableány utolsó áldozatát

Továbbra is keresik a Hableány utolsó áldozatát

A rendőrség a koreai társszervekkel közösen továbbra is folytatja a keresést a Duna 215 kilométeres szakaszán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve továbbra is eltűntként keresi a május 29-i hajószerencsétlenség utolsó áldozatát. A keresés kiterjed a folyó teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, valamint annak ár- és hullámterületére egyaránt.

A keresésben részt vevő vízirendőrök, illetve az ár- és hullámterület átkutatásában részt vevő parti egységek folyamatosan együttműködnek a légifelderítéssel és a korábbi gyakorlatnak megfelelően a keresésben részt vesznek a BRFK speciálisan kiképzett kutyái is. A rendőrség a keresést mindaddig folytatja, amíg reális esély van az utolsó eltűntként keresett koreai áldozat megtalálására.

A keresés mellett a büntetőeljárás – szakértők bevonásával – továbbra is folyamatban van, amelyben egy személy került gyanúsítottként kihallgatásra. A bíróság a gyanúsított bűnügyi felügyeletét elrendelte, amelyet a BRFK ellenőriz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket