Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2018. Március 04. 08:22, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Wes Anderson-filmmel nyit a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Wes Anderson-filmmel nyit a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Wes Anderson Ezüst Medve-díjas Kutyák szigete című filmjével nyit a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amelyet április 4. és 13. között hét helyszínen rendeznek meg Budapesten - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint idén a fesztiválon előreláthatólag 45 filmet láthat majd a közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, valamint kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait. A fesztiválon lesz először látható Magyarországon Bogdán Árpád a 2018-as Berlinale Panorama programjában bemutatott filmje, a Genezis.

A fesztivál idei vendége Izland lesz, de szerepelnek a programban iráni, indonéz, lengyel, szerb, kazah és brazil alkotások is. Látható lesz a Hullák a napon című belga thriller és az észt Andrus Kivirähk Ördöngös idők című regényének filmfeldolgozása is.

Premier előtt vetítik többek között a Veszett vidék című ausztrál drámát és A bosszú című francia női thrillert, valamint más alkotások mellett Magyarországon csak a Titanicon lesz látható az A Ghost Story Casey Affleckkel a főszerepben, és Chloé Zhao a világ számos filmfesztiválján díjazott The Rider című alkotása.

A Titanic végleges programja március közepétől lesz elérhető a www.titanicfilmfest.hu oldalon, a vetítések és a kísérő programok helyszínei az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi mozi, az Ódry Színpad, a Kino, a Francia Intézet, az Art+ mozi és a Magvető Café lesz - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.